E-markedsføring del 2 : RSS

Tue 02 March 2010

Hva er RSS, hvordan publisere og hvordan kan vi kombinere det hele med


Hva er RSS?

RSS er en nyhetsstrøm som tillater at man kan se oppdatert innhold uten å måtte besøke siden først. I vårt tilfelle kan de som abbonerer på RSS få levert de nyeste blogginnleggene rett i sin rss-leser og slipper å besøke hjemmesiden for å få oppdateringer. Det er vanlig å ha en rss-strøm for hver kategori samt en som favner om alle innlegg uavhengig av kategori.

RSS fungerer ved at det blir publisert en URL med oversikt over et nettsteds siste publiserte artikler. Denne linken blir lest av en rss-leser som sorterer innleggene med siste post først.

feed-icon-64x64Du har sikkert sett ikonet til høyre flere ganger. Dette betyr at nettstedet tilbyr rss-strøm. Du trenger bare å klikke på ikonet så blir strømmen automatisk lagt til i din nyhetsleser. Ved å abbonere på flere nyhetsstrømmer kan du raskt og enkelt oppdatere deg kun v.h.a nyhetsleseren din. Alle nyhetsstrømmer inneholder også en link tilbake til hjemmesiden sånn at du enkelt kan gå til den aktuelle siden og lese hele det nye innlegget.

Hvordan publisere din RSS


Ved å tilby rss-strøm fra hjemmesiden / bloggen vår vil våre lesere kunne få med seg oppdateringene uten å gå til hjemmesiden vår. Dette er et av mange virkemidler for å gjøre det enklere å motta innholdet ditt. De fleste bloggsystemer og CMS (wordpress, blogger, drupal, joomla m.fl) støtter nyhetsstrømmer som standard opsjon. Det eneste du trenger er å vite om mulighetene og bruke de aktivt.

Et annet godt tips er å bruke feedburner, en tjeneste som gir deg statistikk over hvem som abbonerer på nyhetsstrømmen din.

  1. Registrer deg på feedburnertjenesten.
  2. Konfigurer tjenesten etter dine behov.
  3. Publiser den rss feeden du får fra feedburner istedetfor den som bloggsystemet ditt gir deg.


Ved å bruke feedburner kan du hente ut detljert statistikk over hvor mange lesere du har, hvor de har funnet strømmen din, samt få blogginnleggene dine automatisk overført til twitter med mer.

Du finner feedburner tjenesten her:
http://feedburner.google.com/

Blog og RSS samlinger

Technorati, Twingly og norske Blogglisten er tre av mange eksempler på nettsteder som har som eneste mål å bygge opp oversikt over alle blogger som eksisterer. Disse stedene kategoriserer blogger og gjør innholdet søkbart. Det er også mulighet for å bla igjennom kategorier og lese poster direkte fra f.eks Techonrati. De fleste av bloggsamlingene har også "Nyeste poster", "Mest leste poster" og lignende for å profilere de nyeste og mest populære postene.

Blogglisten er et sted som gjør bloggen din synlig. Her kan du profilere bloggen din, og dersom du ønsker det få sjansen til å komme på topplisten. Blogglisten hjelper bloggere å få mer trafikk på sine blogger, men hjelper og deg som er bloggleser å finne frem til de beste og mest interessante bloggene i bloggosfæren. Kilde: http://info.blogglisten.no/?page_id=3


Felles for alle disse tjenestene er at de lar deg registrere rss-linken din slik at hver gang du skriver et nytt innlegg blir dette gjort synlig på mange forskjellige steder samtidig. Med andre ord er det potensiale for å nå ut til veldig mange ved hjelp av kun et klikk! Husk at dersom du briker feedburner linken din vil du ha mulighet til å spore utviklingen, hvem leser / abbonerer på postene dine og hvilken bloggsamling fant de linken din, med mer.

Kvalitet foran kvantitet

Vi vil anbefale at du har skrevet minst fire - fem kvalitetsinnlegg før du registrerer deg i de forskjellige katalogene. Dette fordi at potensielle lesere vil bli ganske skuffet om de kommer til bloggen din og du ikke har noe spennende å tilby. Dersom du derimot har interesante ting første gangen de kommer innom vil det være større sansynlighet for at de abbonerer på innleggene dine og / eller kommer innom siden din flere ganger.

Husk at det er bedre med 1 - 2 gode innlegg i uka framfor mange dårlige innlegg. Er innholdet mangelfullt og lite interessant vil du miste lesere og dermed trafikk.

Har du en skrivedag i uken kan du skrive alle postene den dagen og så sette opp bloggsystemet ditt slik at det publiserer artiklene jevnlig med et vist antall dagers mellomrom.

På denne måten vil du regelmessig vekke oppmerksomhet hos de som abbonerer på innleggene dine, og du er sikret en jevn strøm med trafikk til siden din.

Del 1 : Blogging

Tagged as : trend