Isbjerget

Thu 08 January 2009

I danske Århus er en ny bydel under oppføring. Og resultatet blir eksepsjonelt.

PS! Denne resterende teksten er hentet fra: luksus.no - en fantatastisk havnefront


«Isbjerget» er navnet på et gigantbygg som skal oppføres i havneområdet. Bygget – eller bygningene – betegnes som et kommende arkitektonisk landemerke.

frise_01


Akkurat som navnet antyder blir formen som et isberg. Isbjerget er tegnet av et arkitektteam med deltagelse fra to danske, et hollandsk, et fransk og et belgisk arkitektkontor. Ifølge arkitektene oppstod inspirasjonen til «Isbjerget» først og fremt på bakgrunn av bebyggelsens fantastiske plassering. Deres første tanke var å bryte opp bygningene for å optimere havutsikten for flest mulig boliger. Derfor ble bygget skåret opp på kryss og tvers – inspirert av flytende isfjell som hele tiden brytes ned. Se figur under:

2905isfig

«Isbjerget» skal bygges der Danmarks største containerhavn tidligere har ligget. Det må sies å bli en «extreme makover» av de sjeldne. Totalt skal det bli 160 leiligheter som står klare i 2010. I tillegg kommer caféer, butikker, restauranter og parker.

Lokal entusiasme
«Århus er i dag kommet et stort skritt nærmere visjonen om en levende og mangfoldig havnebydel», skriver lokalavisen jpaarhus.
- Med Isbjerget får vi enestående boligmessige kvaliteter såvel som et byarkitektonisk uttrykk av høyeste kunstneriske kvalitet, mener Kent Martinussen, adm. direktør i Dansk Arkitektur Center. Borgmester Nicolai Wammen er også svært begeistret over resultatet:
- Århus får en fantastisk havnefront med enestående bygninger, som både i utseende og bruk beviser at vi er en by med store ambisjoner. Vi vil ikke ha tomme fasadebygg, men liv og innhold. Vi vil ha en levende bydel, hvor alle kan trives, sier han.

For nyheter og fremdriftsplan på prosjektet ta en tur innomm deres offisielle hjemmeside: http://www.isbjerget.com/

{gallery}custom_news/isbjerget/galleri{/gallery}